10 babynamen geïnspireerd door wereldberoemde artiesten!

Het kiezen van de perfecte bijnaam voor je pasgeborene kan een overweldigende taak zijn. Er is een zee aan optiesvan traditioneel tot modern, van gewoon tot uniek.

Sommige ouders halen hun inspiratie uit de natuur, terwijl anderen misschien kijken naar hun erfgoed of favoriete literatuur. Maar heb je ooit overwogen om uit de kunstgeschiedenis?

Wat is er immers inspirerender dan de namen van ’s werelds beroemdste schilders, beeldhouwers en fotografen?

Van impressionisten tot modernisten, deze beroemde kunstenaars hebben een onuitwisbare stempel gedrukt op de cultuur en hun namen zouden perfect kunnen passen bij jouw kleine meesterwerk.

Namen geïnspireerd door iconische schilders

Monet, vernoemd naar de beroemde Franse impressionistische schilder Claude Monet, is een unieke en elegante keuze voor een babymeisje.

Dan is er Raphael, een prachtige naam voor een jongen, geïnspireerd door de Italiaanse renaissanceschilder.

Lees ook  10 babynamen geïnspireerd door iconische muzikanten - Ze klinken als muziek in de oren!

Als je de voorkeur geeft aan Nederlandse kunstenaars, kun je overwegen Rembrandt of Vermeerterwijl fans van Spaanse kunst zich misschien aangetrokken voelen tot Picasso.

De wereld van de beeldhouwkunst, Michelangelo, geïnspireerd op de Italiaanse beeldhouwer uit de Renaissance, kan een opvallende keuze zijn voor een jongen.

Voor een meisje Camillegeïnspireerd op de Franse beeldhouwer Camille Claudel. En als je op zoek bent naar iets echt unieks, overweeg dan eens Calder, naar de Amerikaanse beeldhouwer Alexander Calder?

Namen bedacht door briljante fotografen

Als fotografie meer jouw stijl is, kun je inspiratie opdoen bij beroemde fotografen. Ansel, genoemd naar Ansel Adams, de Amerikaanse landschapsfotograaf, is een sterke keuze voor een jongen.

Ondertussen, Dorothea, geïnspireerd op de Amerikaanse documentairefotografe Dorothea Lange, is een elegante en tijdloze keuze voor een meisje.

Lees ook  Voel je niet langer schuldig omdat je niet met je kind wilt spelen - het is oké!

Namen beïnvloed door moderne kunstenaars

Moderne kunst biedt een schat aan unieke en creatieve namen. Denk aan Kahlo, naar de iconische Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo, of Warhol, geïnspireerd door de Amerikaanse popartiest Andy Warhol.

Er is ook Pollock, vernoemd naar de Amerikaanse abstract expressionistische schilder Jackson Pollock.

Namen van baanbrekende vrouwelijke kunstenaars

Vergeet tot slot niet de verbazingwekkende vrouwen die hun stempel hebben gedrukt op de kunstgeschiedenis. Namen zoals Georgia, naar de Amerikaanse kunstenares Georgia O’Keeffe, en Frida, naar Frida Kahlo, zijn prachtige eerbetonen aan deze baanbrekende kunstenaars.

Deze door kunstenaars geïnspireerde babynamen zijn niet alleen uniek en elegant, maar ze zijn ook een eerbetoon aan enkele van de meest creatieve geesten uit de geschiedenis.

Of je nu een kunstliefhebber bent of gewoon op zoek naar een naam met een rijk cultureel erfgoed, deze namen zijn het overwegen waard. En als je deze lijst inspirerend vond, aarzel dan niet om hem te delen op sociale media. Wie weet? Misschien inspireer je andere aanstaande ouders in hun zoektocht naar de perfecte babynaam.

Lees ook  Tips voor ouders: Waarom spuugt mijn kind en wat moet ik doen?

Spis treści

Related post