Beheers de kunst van het vullen van je verhoogde tuinbed: een stap-voor-stap handleiding

Ben je een fervent tuinier en op zoek naar uw groene ruimte te optimaliseren? Of misschien ben je een beginner die zich wil verdiepen in de lonende wereld van tuinieren?

Hoe dan ook, deze handige gids is voor jou. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe je een verhoogd tuinbed op de juiste manier vultzoek dan niet verder, want wij hebben alles voor je!

Het maken van een verhoogd tuinbed is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je geliefde planten de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben, terwijl je ze ook beschermt tegen ongedierte.

Het is geen geheim dat een goed voorbereid bed de basis is voor succesvol tuinieren. Het proces kan echter een beetje overweldigend lijken als je er nieuw in bent.

We hebben deze uitgebreide gids samengesteld om je te helpen dit proces met gemak en vertrouwen te doorlopen.

Dus trek je tuinhandschoenen aan, pak je gereedschap en maak je klaar om een weelderig, productief verhoogd tuinbed te maken!

De grootte van je verhoogde tuinbed bepalen

Begin met de afmetingen op te meten van je verhoogde tuinbed. Dit is een cruciale stap omdat het je helpt bij het berekenen van de hoeveelheid grond en andere materialen die je nodig zult hebben.

Als je tuinbed bijvoorbeeld 4 voet bij 8 voet groot is, dan heb je ongeveer 32 kubieke voet grond nodig om het volledig te vullen.

Lees ook  De charme van klimop beheersen: een tuinmansgids voor het temmen van dit groene beest zonder zijn aantrekkingskracht in gevaar te brengen

De benodigde materialen kopen

Vervolgens moet je de materialen kopen om je tuinbed te vullen. Dit omvat meestal een mix van bovengrond, compost en andere organische materialen.

Als je een plaatselijk tuincentrum of kwekerij hebt, kunnen zij je vaak advies geven over de beste mix voor jouw specifieke behoeften.

Een laag drainagemateriaal toevoegen

De eerste laag die je aan je verhoogde tuinbed moet toevoegen is een laag van drainagemateriaalzoals grof grind of kleine stenen.

Deze laag zorgt ervoor dat het water goed afgevoerd wordt en niet op de bodem van het bed komt te liggen, waardoor de wortels van je planten beschermd worden tegen rot.

Tuinaarde en compost in lagen aanbrengen

Vervolgens voeg je een laag hoogwaardige bovengrond en vervolgens een laag compost of mest.

De bovengrond biedt een voedingsrijke basis voor je planten, terwijl de compost of mest extra voedingsstoffen toevoegt en de structuur van de grond verbetert.

@gardenary

Verhoogde bedden zijn een grote investering als het gaat om het opzetten van je moestuin. In de loop der jaren heb ik veel verhoogde bedden gezien die eenvoudig verbeterd hadden kunnen worden om langer mee te gaan, beter te groeien en het geld van mijn klanten beter te besteden. De hoogte van het bed bepaalt welke planten het beste groeien en bepaalt ook het gemak waarmee je het bed onderhoudt, wat misschien wel het belangrijkste is: we willen dat je graag voor je tuin zorgt en de hoogte bepaalt echt hoe comfortabel je je erin voelt. Na de hoogte is ook de breedte belangrijk. Ik heb gemerkt dat als een bed niet minstens 2 voet breed is, het echt de investering in materiaal en ruimte niet waard is. En als het bed breder is dan 4 voet, is het erg moeilijk te onderhouden en verlies je uiteindelijk de groeiruimte in het midden van je bedden. Tot slot helpt het bouwen van verhoogde bedden met heel dun materiaal, vooral iets als schuttingplanken, je zeker om geld te besparen, maar deze bedden zullen veel interne ondersteuning nodig hebben, en zullen waarschijnlijk buigen zodra ze gevuld zijn met aarde, en ook veel sneller afbreken dan dikker hout. welke fouten zou jij toevoegen aan deze lijst? Wil je hulp bij het bouwen van je eigen verhoogde bedden? We hebben instructievideo’s die stap-voor-stap laten zien hoe je een Gardenary verhoogde bedden bouwt in onze nieuwe cursus Bouw je droomtuin. Je kunt er deze week gratis toegang toe krijgen. Geef een reactie op droomtuin en we sturen je de link om te beginnen. #verhoogde bedden #groentetuin #kitchengardenrevival #raisedbedsgardening #nicolejohnseyburke

Lees ook  Ontdek wat je in september in je moestuin moet planten!

Origineel geluid – Gardenary

Mulch toevoegen en de lagen mengen

Voeg na de compost of mest een laag van mulch om vocht in de grond vast te houden. Meng vervolgens met een tuinvork of een schop alle lagen grondig door elkaar.

Dit zorgt ervoor dat de voedingsstoffen gelijkmatig over het bed worden verdeeld.

Het oppervlak gladmaken en het bed besproeien

Zodra de lagen gemengd zijn, gebruik je een hark om het oppervlak glad te strijken van de grond. Geef het bed vervolgens grondig water om de grond te laten bezinken voordat je gaat planten.

Beginnen met planten

Nu is je verhoogde tuinbed klaar voor planten. Of je nu groenten, kruiden of bloemen plant, je kunt erop vertrouwen dat ze goed zullen gedijen in je goed voorbereide grond.

Lees ook  Beheers de kunst van het ouderschap van planten: tips en trucs voor het verzorgen van uw groene metgezellen en het creëren van een bloeiende binnentuin

We hopen dat deze gids behulpzaam is geweest bij het uitleggen hoe je een verhoogd tuinbed vult. Heeft dit artikel je geholpen?

Voel je vrij om het te delen op je sociale netwerken om anderen te helpen die zich misschien hetzelfde afvragen!

Related post