IQ-test: Hoeveel is 9 + 3? Laat zien dat je een goede wiskundige logica hebt door deze vraag correct te beantwoorden.

Onder hersenuitdagingenwiskundige logische puzzels zijn ongetwijfeld de meest voorkomende. Ze genieten de voorkeur omdat ze echt de intelligentie testen door iemands logica, vindingrijkheid en reflexen op de proef te stellen.

Wil je je verstand meten of gewoon je hersenen actief houden tijdens je pauzes? Dan is deze mentale oefening echt iets voor jou!

Visuele test: “Wat is het antwoord op de laatste vergelijking?”

Voordat je begint deze IQ test, moet je je concentreren. Sterker nog, zelfs als deze test Hij duurt maar een paar seconden, dus een goede gemoedstoestand is altijd belangrijk om hem op te lossen. Ben je er klaar voor? Je kunt nu de volgende instructies lezen.

Hieronder heb je links drie vergelijkingen en rechts één onopgeloste vergelijking. Als 3 + 2 = 10, 5 + 3 = 16 en 6 + 4 = 20, dan is hoeveel zou 9 + 3 dan moeten zijn?

Lees ook  IQ-test: Test je logica door dit wiskundige raadsel op te lossen in minder dan 20 seconden!

© legrisou.fr

Je hebt 20 seconden om de regel en de logica te vinden die gebruikt worden in de 3 vergelijkingen links om de vergelijking rechts op te lossen. Kun jij verder denken dan de basisregels van rekenen? Bewijs het nu!

IQ test: het juiste antwoord

Het is tijd om de oplossing van dit zeer uitdagende raadsel te onthullen. Controleer je inzicht door je antwoord hieronder te vergelijken.

De oplossing

Het antwoord dat je moest vinden is 24, 9 + 3 = 24. Hoe kom je daar? De wiskundige logica die we moesten volgen was : A + B = C = C + C = je antwoord. Heb je het niet begrepen? Hier zijn de details met de cijfers:

3 + 2 = 5 en 5 + 5 = 10, dus 3 + 2 = 10.

5 + 3 = 8 en 8 + 8 = 16, dus 5 + 3 = 16.

6 + 4 = 10 en 10 + 10 = 20.

Tot slot heb je met de vergelijking rechts: 9 + 3 = 12 en 12 + 12 = 24. Vandaar het eindresultaat: 9 + 3 = 24.

Lees ook  Een heerlijke manier om je hond poot-kloppend te houden!

© legrisou.fr

Gefeliciteerd als het je gelukt is om deze IQ-test op tijd op te lossen. Je bent een echt wiskundegenie! Als het je niet gelukt is om het juiste antwoord te vinden, maak je dan geen zorgen. Je hebt je hersenen al geprikkeld en aan je wiskundige logica gewerkt met deze test.

Om je wiskundige vaardigheden verder te ontwikkelen, blijf je dit soort mentale oefeningen kiezen om te oefenen in je vrije tijd.

Voel je vrij om deze breinuitdaging te delen met vrienden en familie. Denk je dat het ze lukt om deze test op tijd op te lossen? Zo niet, moedig ze dan aan om hun IQ-vaardigheden samen met jou te oefenen!

Related post