Voel je je wel eens schuldig omdat je geen tijd wilt besteden aan spelen met je kind? Je bent niet de enige. Veel ouders worstelen met het gevoel dat ze meer met hun kinderen zouden moeten willen spelen, maar dat ze daar niet altijd zin in hebben.
In dit artikel onderzoeken we waarom het oké is om niet met je kind te willen spelen, wat onze tegenzin ons over onszelf kan vertellen en hoe we de motivatie kunnen vinden om weer met onze kinderen te spelen.
Het is oké om niet met je kind te willen spelen
Het is normaal om momenten te ervaren waarop je geen zin hebt om met je kind te spelen. Soms hebben we allemaal een pauze nodig van de eisen van het ouderschap.
We hebben een moment om uit te rusten en op te ladenzodat we de beste ouders voor onze kinderen kunnen zijn. Daarom is het belangrijk om te begrijpen dat het oké is om niet met je kind te willen spelen – dat maakt je geen slechte ouder of minder liefdevol.
Waar het om gaat is dat je nog steeds aanwezig en liefdevol bent, zelfs als je niet de energie hebt om met ze te spelen.
Balans vinden
Hoeveel we ook van onze kinderen houden, soms zijn er momenten waarop we geen zin hebben om met ze te spelen. Hierdoor kunnen we ons schuldig voelen, maar het is belangrijk om te onthouden dat het goed is om een pauze te nemen.
Als je geen zin hebt om te spelen, probeer dit dan op een vriendelijke manier aan je kind uit te leggen, en laat weten dat jullie later samen kunnen spelen. Dit zal begrip en respect kweken tussen jou en je kind.
Het is normaal en natuurlijk om niet altijd met je kind te willen spelen, vooral als je je overweldigd voelt, uitgeput bent of gewoon wat tijd voor jezelf nodig hebt.
Zelfs als je je hier schuldig over voelt, is het belangrijk om te erkennen dat je eigen behoeften geldig zijn en dat het goed is om daarvoor te zorgen.
Als je kunt, probeer er dan voor te zorgen dat er andere mensen in het leven van je kind zijn die hen de speeltijd en aandacht kunnen geven die ze nodig hebben.
Zin om te spelen
Neem wat tijd voor jezelf en concentreer je op het opladen van je batterijen. Als je je weer wat opgefrist voelt, probeer dan activiteiten te bedenken waar jij en je kind plezier aan beleven.
Dit kan van alles zijn, van samen een bordspel spelen, een wandeling in de natuur maken of een jamsessie met een paar instrumenten.
Welke activiteit je ook kiest, onthoud dat het allemaal draait om quality time met je kind en het maken van herinneringen.
Het belang van grenzen stellen
Als ouder is het belangrijk om gezonde grenzen te stellen tussen de tijd die je voor jezelf hebt en de tijd die je aan je kinderen besteedt.
Het is normaal voor een ouder om zich schuldig te voelen als ze niet altijd de energie of zin hebben om met hun kinderen te spelen, maar het is belangrijk om te onthouden dat tijd voor jezelf nemen van vitaal belang is voor je eigen welzijn en lichamelijke gezondheid.
Grenzen stellen maakt je geen slechte ouder – het is onderdeel van een verantwoordelijke en zorgzame volwassene zijn.
Als je van dit artikel hebt genoten, zouden we je erg dankbaar zijn als je het met je vrienden deelt! Je kunt het eenvoudig delen op sociale media of klik op de e-mailknop om het naar je contacten te sturen. Bedankt voor het lezen en we hopen dat je dit artikel nuttig vond!